ترانزیت خارجی چیست؟

شرکت بازرگانی

زمان مطالعه 1 دقیقه

ترانزیت خارجی چیست؟
🔸🔵🔸منظور از ترانزیت خارجی چیست؟🔸🔵🔸

ترانزیت خارجی کالا یا عبور خارجی رویه‌ای گمرکی است که براساس آن کالایی به منظور عبور از قلمرو گمرکی از گمرک یک کشور وارد می‌شود و توسط گمرک کشور دیگر خارج می‌شود. ترانزیت خارجی تحت یک سری شرایط، تشریفات گمرکی، الزامات قانونی و تضامین خاص صورت می‌گیرد. اسنادی برای طی این رویه نیاز است که در قانون به صراحت در ماده 30، 53، 54، 55، 56 و 57 قانون امور گمرکی، به این مدارک اشاره شده است.
همچنین در این مواد قانونی اشاره شده که چه زمانی نیاز است که این عبور خارجی انجام شود. ممکن است در طول مسیر در کالای ارسالی کسری مشاهده شود که وجود این کسری‌ها و یا یک کالای اضافی در بار همگی مواردی هستند که جزئیات آنها در آئین‌نامه و مواد قانونی ذکر شده است. گمرک در صورت مشاهده چنین مواردی با مراجعه به این آئین‌نامه‌ها، می‌تواند رویکرد قابل اتخاذ در مورد آنها را روشن کند. به عبارتی تکلیف قانونی چنین مواردی در قانون امور گمرکی مشخص شده است.

🔸🔵🔸انواع ترانزیت خارجی🔸🔵🔸

ترانزیت خارجی با استفاده از روش‌های زمینی، دریایی و هوایی انجام می‌گیرد. انتخاب روش مناسب برای انجام ترانزیت خارجی براساس فاکتورهایی مانند نوع و وزن کالا، ارزش بار، محدودیت بودجه، بحث امنیت و همچنین فوریت زمانی ارسال کالا صورت می‌گیرد.

ترانزیت خارجی چیست؟
🔸🔵🔸ترانزیت خارجی چگونه انجام می‌گیرد؟🔸🔵🔸

در فرایند ترانزیت خارجی، ابتدا محموله ارسالی توسط واردکنندگان کالا بوسیله وسایل نقلیه باری و تریلی‌ها به شرکت‌های حمل و نقل مجاز ارجاع داده می‌شود. سپس شرکت‌های باربری مراحل قانونی موردنیاز را در مورد بار اعمال کرده و محموله را بسته بندی می‌کنند. پس از بسته بندی، محموله بواسطه وسایل حمل و نقل شرکت حمل، راهی مقصد می‌شود.

🔸🔵🔸ترانزیت خارجی تابع چه قوانینی است؟🔸🔵🔸

🔸در ترانزیت خارجی، کالا پس از بررسی‌های لازم در گمرک مبدأ، برای اینکه امکان دسترسی و دستکاری در آن تا رسیدن به مقصد وجود نداشته باشد، مهر و موم شده و پلمپ می‌شود.

🔸طبق قوانین ترانزیت خارجی، کالا چنانچه در تاریخ معین شده به مقصد نرسد، تحت عنوان کالای قاچاق شناخته خواهد شد.

🔸کالا پس از رسیدن به مقصد توسط گمرک کشور مقصد مورد بازرسی دقیق قرار می‌گیرد. چنانچه در این بازرسی مشاهده شود که مهر و موم بار باز شده است، پس از تطبیق کالا با پروانه عبور، چنانچه وجود هر گونه مغایرتی تایید شود، کالا تحت عنوان کالای قاچاق توقیف خواهد شد.

🔸طبق مقررات ترانزیت بین المللی، اگر به هر دلیلی امکان انتقال سریع کالا فراهم نباشد، محموله تا زمان ترخیص در انبار گمرک باقی خواهد ماند. در این صورت هزینه‌ای برای نگهداری کالا در انبار گمرک محاسبه و وصول خواهد شد.

🔸وسایل حمل و نقل فاقد بار و مسافری که به منظور ترانزیت مراحل احراز خود را طی کرده‌اند، طبق قوانین ترانزیت بین المللی در زمره ترانزیت کالا قرار داده می‌شوند.

🔸چنانچه همراه اتباع خارجی که با هدف ترانزیت کالا وارد کشور شده‌اند، سلاح گرم وجود داشته باشد، گمرک کشور مجاز به تصمیم‌ گیری در مورد خروج یا ورود آنها به کشور است.

🔸تمامی افراد دارای گذرنامه که قصد عبور از خاک کشور را با استفاده از وسیله نقلیه شخصی خود دارند، خودروی آنها ملزم به عمل طبق قوانین و ضوابط ترانزیت بین المللی خواهد بود.

🔸وسایل نقلیه ترانزیتی برای ورود و خروج خود از کشور ملزم به ارائه اظهار نامه ترانزیتی هستند.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.